Prof.Dr. Selda Korkmaz Yakar

Prof. Dr. Selda Korkmaz Yakar

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2000 yılında mezun oldu ve pratisyen hekim olarak Sinop 112 Acil Sağlık Hizmetleri biriminde çalıştı. 2003-2005 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi klinik mikrobiyoloji ve enfeksiyon hastalıkları bölümünde asistan doktor olarak çalıştı. Ardından, Nörolog olmaya karar verdi ve uzmanlık sınavı sonrasında Kayseri Erciyes Üniversitesi Nöroloji anabilim dalında 5 yıl boyunca asistan doktor olarak çalıştı. 2010 yılında mecburi hizmet nedeniyle Şanlıurfa Viranşehir Devlet Hastanesinde göreve başladı ve 2011 yılında mecburi hizmet sonrasında İsveç Gothenburg Üniversitesi Sahlgrenska Hastanesinde uyku ve epilepsi ünitesinde çok merkezli çalışmada araştırmacı olarak görev aldı. 2012 yılında Acıbadem Üniversitesi Nöroloji anabilim dalında yardımcı doçent doktor kadrosunda göreve başladı ve Acıbadem Kayseri Hastanesinde çalıştı. Akademik çalışmaları temel olarak elektronörofizyolojik testler ve testlerin klinik uygulamalarını kapsamaktadır. 2014-2016 yılları arasında National Institute of Health NIH/NINDS, Human Motor Control Section’da research fellow olarak çalıştı. Burada bulunduğu süre içerisinde nörolojinin farkli alt birimlerinde çok sayıda kurs ve seminerde bulundu. Derin Beyin Stimulasyonu ve Hareket Bozuklukları Botilinum Toksin uygulama ekibinde aktif olarak çalıştı. 2016 yılında doçentlik başvurusu nedeniyle Türkiye’ye döndü ve Acıbadem üniversitesi Acıbadem Bakırköy Hastanesinde çalışmaya başladı. 2017 yılında Nöroloji Doçentliği ünvanını aldı ve Aydın Üniversitesi Medikal Park Florya Hastanesinde çalışmaya başladı. 2019-2022 arasında Şişli Kolan Hastanesinde Nöroloji bölümünde çalıştı. Şu an Aydın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Elektronörofizyoloji Bölümünde Nöroloji Doçenti olarak eğitici görevine devam etmekte olup, Şişli Nurol Towers’da nöroloji hastalarının ayaktan takibi ve gerekli elektronörofizyolojik tetkiklerini yapmakta ve yorumlamaktadır.

İlgi Alanları

Elektroensefalografi (EEG), Elektromiyografi (EMG), Uyku (Polisomnografi) ve Uyarılmış Potansiyelleri (VEP, SEP) içeren tüm elektronörofizyolojik çalışmalar, gerek uykusuzluk gerekse aşırı uykululuk yakınmasına neden olabilecek medikal ve nörolojik nedenlere yönelik tanı tetkikleri ve tedavi uygulamaları. Titreme ve diğer hareket bozukluklarında tanı ve medikal tedavilerin yanısıra gereğinde botulinum toksin uygulaması.

Sıklıkla ellerde ve ayaklarda uyuşukluğa neden olan sinir sıkışmalarının elektronörofizyolojik testlerle ayırıcı tanısı ve tedavisi. Sinir hasarı ve kas hastalıklarının klinik özellikler yanı sıra elektromiyonörografi ve diğer laboratuar testlerini kullanarak tanısının konması.

Migrende Botulinum Toksin uygulaması.

Baş ağrısı ayırıcı tanı ve tedavisi, bayılma ve şuur değişikliğinin ayırıcı tanısı ve epilepsi tedavisi, beyin damar hastalıklarının ayırıcı tanısı ve koruyucu tedavisi.

Beyinde beyaz cevher hastalığına neden olan durumların (özellikle Multiple skleroz ve küçük damar hastalıkları) ayırıcı tanısı ve tedavileri özel ilgi alanlarıdır.

---

Nöroloji Uzmanı
Prof. Dr. Selda KORKMAZ YAKAR